Hasan Akpürüm
Kıdemli Yazılım Danışmanı
Makele Detayı

c# solid prensibine uygun framework geliştirme - design pattern

1.10.2015 00:00:00

Merhaba arkadaşlar,

Bu makalemde sizlere solid prensiplerine uygun olarak kendi framework'ümüzü yapmayı anlatmaya çalışacağım.Mimarimizi oluştururken Repository,UnitOfWork ve Dependency Injection pattern larını kulalnıcaz.Log lama olarak framework ümüzde NLog olucak. Presantation kısmında ise AutoFac ile injeck edeceğiz. Bu bölümde sadece mamarimizi kurgulayıp alt yapımızı hazırlayacağız. Diğer bölümde ise kendi oluşturduğumuz alt yapımızı kullanarak Mvc projemizi ayağa kaldıracağız.Videoyu çektikten sonra video da çok fazla konuşmadığımı fark ettim ara aara telefon çaldı ve video yu durdurup tekrar devam ettirmek zorunda kaldım :) ama elimden geldiği kadar değerli meslektaş arkadaşlarıma bilgilerimi aktarmak istedim. Herhangi bir soru takıldığında yorum yazarak yada mail adresimden ulaşabilirsiniz.Ayrıca projeyide GitHub üzerinden opensource olarakta yayınlıyor olucam.

 

 

 

 

 

Diğer bölümde görüşmek üzere. Projenin Github Linki aşağıdaki gibidir.
 

SampleSolidArch

 

Yorumlar
  • shark23.9.2017 17:06:11

    merhaba videonun devamını bekliyorummm

  • Hasan Akpürüm20.2.2016 01:36:28

    Merhaba, Şuanda yoğunluktan dolayı videoların devamını getiremedim. En kısa zamanda devamını getirip arayüzde nasıl kullanıldığınıda anlatmaya çalışacağım. Saygılarımla

  • misafir1.2.2016 17:01:18

    Merhaba , azda olsa framework 'ün arayüzde kullanımını paylaşırmısınız.TEşekkürler. Paylaşılmaması için gerçek bilgilerimi paylaşmadım.

Yorum yaz

Thanks, your message is sent successfully.